Stg. Kleine Helden Huis | Kinderzitmeubel ontwikkelen met kwalitatieve multifunctionele zit ter bevordering van participatie

Stg. Kleine Helden Huis | Kinderzitmeubel ontwikkelen met kwalitatieve multifunctionele zit ter bevordering van participatie

Stichting Kleine Helden Huis gaat een nieuw stoeltje ontwikkelen voor kinderen met een fysieke beperking. Er wordt samengewerkt met TU Delft en Hogeschool Rotterdam. 

De kinderen hebben allemaal hun eigen medische indicatie zoals prematuur geboren/ moeilijke start, een algemene ontwikkelingsachterstand, Syndroom van Down, Cerebrale Parese, eet- en drinkproblemen, spierproblemen, hypermobiliteit, ADHD, spraakproblemen, sensorische integratiestoornis en metabole (stofwisselings)ziekten. Daarnaast is het ontwerp met haar kwalitatieve zit- en multifunctionaliteit uiteraard geschikt voor alle kinderen die goed willen (leren) zitten. De Zitti is voor kinderen vanaf ongeveer 6 maanden — mits het kind het hoofd goed kan balanceren — tot ongeveer 3 jaar oud, afhankelijk van de groei van het kind.

Beschikbare zitmeubels voor kinderen op de commerciële markt missen een goed onderbouwde ergonomische zit en zijn gemaakt van niet-ademende plastics in een stereotyperend kleurenpalet.
De medische stoelen zijn betrouwbaar, maar lomp van gewicht, materiaal en formaat en voornamelijk beschikbaar voor kinderen met zwaardere beperkingen. Hierdoor zijn ze voor de grootste groep helemaal niet geschikt. Voor juist deze kinderen is er geen passend aanbod en zijn er veel kinderen die een veel meer zouden kunnen als ze nèt wat extra ondersteuning krijgen.

Het Zitti project is een sympathiek initiatief. Op basis van het bijeenbrengen van experts en wensen van ouders wordt nu een nieuw stoeltje ontwikkeld. Het is een pragmatische ontwikkeling. 

Bijdrage Kinderrevalidatiefonds Adriaanstichting samen met JKF Kinderfonds € 22.910

Related Articles