Maastricht University | ADL-TTD vervolgaanvraag project 2; zelfstandigheidstraining in de ADL

Maastricht University | ADL-TTD vervolgaanvraag project 2; zelfstandigheidstraining in de ADL

ADL-TTD vervolgproject

Dankzij de medewerking van de Revalidatiecentra Adelante, Revant, Friesland en Basalt is het gelukt om 45 kinderen van de beoogde 50 te testen binnen het budget en de gestelde termijn. De mate van samenwerking werd natuurlijk beperkt door de COVID maatregelen en het feit dat sommige revalidatieartsen en ook ouders het te risicovol vonden om kinderen te laten participeren.

Tijdens de uitvoering van dit project werd het volgende onderzocht:
Het ontwikkelen en toetsen van meetprotocollen voor de ADL activiteiten gericht op de twee en eenhandige optiltaken ( krat, dienblad, fles, beker, mok) gericht op kracht en uitvoering van de activiteit met de ADL-TTD met name bij kinderen en jongeren met Cerebrale Parese.

Er kan geconcludeerd worden dat de ontwikkeling van nieuwe relevante tiltaken binnen de ADL-TTD met adequate protocollen naar tevredenheid gerealiseerd is. De (her)test betrouwbaarheid van de krat- en bekertaak is erg goed te noemen. De SEM (Standard Error of Measurement) is erg groot bij deze taken en deze populatie. Het gebruiksgemak in de afname van de ADL-TTD testen is zowel voor de kinderen als therapeuten groot. De output en analyse van de resultaten worden nog in het programma geïntegreerd.

De onderzoekers willen graag nog een vervolg geven aan dit project om het trainingsprotocol te toetsen bij kinderen met een CP. De aanvraag voor dit onderzoek ziet het JKF Kinderfonds weer met interesse tegemoet.

Bijdrage JKF Kinderfonds samen met Kinderrevalidatiefonds Adriaanstichting € 65.000

 

Related Articles